4210 Duncan – Cortex Innovation Community

The design of the nine-story, 316,000-sq.-ft office and lab
building at 4210 Duncan was inspired by the site’s legacy
as a former metal manufacturer. It features a linear, metal
facade and will become the largest building on the Cortex
campus upon completion. The flexible floor plan is designed
to accommodate various space configurations and is techand
lab-ready. A hospitality lobby connects to the new
Cortex Gateway Plaza, offering outdoor restaurant terraces,
event spaces, and work areas.

The building will be constructed on a surface parking lot,
with significant street-level changes planned, including the
removal of a large concrete wall that kept the site level.
Retail spaces will be included to enhance the district’s
development into a true neighborhood over time. All
four sides of the building engage with the streetscape
and pedestrian level, activating the Cortex Community
experience. An interior plaza will provide circulation as
well as spaces for art, games, movies, and socializing. The
building’s design will be striking and visible from Interstate
64, Forest Park Avenue, and Vandeventer, making it the
tallest in the neighborhood. Additionally, 4210 Duncan will
be close to Sarah Street, which is undergoing significant
changes to improve the streetscape and pedestrian
connection to the Grove.

4340 Duncan – Cortex Innovation Community

The adaptive reuse project transformed the 1930 Crescent
Building, a long-vacant structure listed on the National
Register of Historic Places, into a multitenant lab and office
facility for St. Louis’ growing bioscience startup community.
The building, once a printing plant for the St. Louis Post-
Dispatch, now features modern lab and office spaces
within its historic walls. The team preserved the building’s
industrial character while introducing a new space program,
including glass-walled office suites, labs, support spaces,
and meeting rooms within a multistory atrium that once
housed printing presses.
DG2 Design designed the new entrance with a generous
ramp and native landscaping, connected the streetscape
into the Cortex Community, and added a walkout terrace and
green roof atop a previous 1950s addition to the building.